Lijn 19

Voor alles wat met de HTM trams te maken heeft

Re: Lijn 19

Berichtdoor Bert » 08 feb 2018 22:34

Admin schreef:Daar is al een hele tijd geleden een oplossing voor geopperd: een tijdelijk keerspoor in de Ezelsveldlaan, op het fietspad. Uiteraard netjes met hekken afgezet en met de nodige aanpassingen aan straatmeubilair (stoplichten enzo) om ruimte te maken. Kost (relatief) weinig, zeker als je het totaal gaat bekijken wat lijn 19 de gemeente Delft en HTM al gekost hebben, en biedt de eerder genoemde voordelen. Deze link (Google Streetview) laat zien dat de ruimte er is, fietsers op de rijbaan of omleiding via Bastiaansplein of Gasthuislaan.


Op het oog lijkt er voldoende ruimte om op de Ezelsveldlaan een keerspoor aan te leggen, ware het niet dat over dit stukje van de Ezelsveldlaan veel vrachtverkeer rijdt om - via de verderop gelegen Kruisstraat - de winkels te bevoorraden. Een wachtende tram vormt dan natuurlijk een hinderlijk obstakel. Verder wordt de straat ook veel gebruikt door hulpdiensten.
Nieuw op dit forum; freqente gebruiker van tram 1 & 19, Metro E
Avatar gebruiker
Bert
 
Berichten: 98
Geregistreerd: 06 maart 2012 01:09
Woonplaats: Delft

Re: Lijn 19

Berichtdoor Admin » 08 feb 2018 22:58

Nee, je begrijpt het verkeerd: het keerspoor komt op het fietspad te liggen. Het wegverkeer heeft er dus in principe geen last van. Fietsverkeer kan via andere routes worden geleid zodat het betreffende stukje fiets-vrij wordt/blijft (zover het de rijbaan voor autoverkeer betreft)
Admin
Site Admin
 
Berichten: 447
Geregistreerd: 10 jan 2010 15:06

Vorige

Keer terug naar HTM tram

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Google [Bot] en 4 gasten